Rusia tună şi fulgeră după ce Letonia continuă să demoleze monumentele sovietice de pe teritoriul propriu

1
218

Ambasadorul leton în Rusia, Maris Riekstins, a fost convocat de Ministerul rus de Externe în legătură cu demolarea monumentelor sovietice din ţara sa, a anunţat Ministerul pe site-ul său la 10 noiembrie, potrivit The New Voice of Ukraine.

Cu acest prilej, Ministerul rus a înaintat un protest împotriva demontării monumentelor sovietice din Letonia, descriind-o ca fiind o parte „barbară” a „politicii oficiale a Riga faţă de glorificarea nazismului”.

De asemenea, Rusia l-a acuzat pe ambasador că ar fi făcut declaraţii antiruseşti, spunând că „naraţiunile neo-fascismului” ale acestuia sunt „inacceptabile”.

„Ne rezervăm dreptul de a lua măsuri de răspuns, inclusiv asimetrice, pe care Riga le va resimţi cu siguranţă”, se arată în mesajul Moscovei.

Pe 25 august, ultima parte a monumentului dedicat soldaţilor sovietici din cel de-al Doilea Război Mondial a fost demontată în Parcul Victoriei din Riga.

/epochtimes-romania.com/

1 COMENTARIU

  1. Ambasadorul leton, Maris Riekstins, are o misiune dificila de a fi un mesager al armoniei intre Letonia si Rusia. Protestul Ministerului rus fata de demontarea monumentelor sovietice este inteles si asteptat din partea acestora, in vederea respectarii memoriei eroilor sovietici. Speram ca Maris Riekstins va avea succes in a gasi o cale de a reconcilia cele doua tari si ca istoria nu va repeta erorile si neintelegerile dintre cele doua popoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.